Neki (ne)zaboravljeni hekleraj...

Čovek često zaboravi šta sve ima po ormanima, a onda, kada se, recimo, seli, pronađe neke davno kupljene ili, u mom slučaju, urađene komade odeće, pribora ili kućnih potrepština i dekora, koji čame u ćoškovima starih škrinja...U jednom od ranijih postova pričala sam o knjigama Ručni Radovi koje su me podstakle na ovaj hobi, i tu zahvalnost dugujem svojim roditeljima.


Ovaj post posvećujem svojoj svekrvi - mojoj drugoj majci, - a takođe i kukičanju miljea stolnjaka i nadstolnjaka, koji su pomalo izašli iz mode.
Radove koji slede radila je upravo moja svekrva...
Jedan od najlepših i najgušćih radova koji sam videla, takođe rad moje svekrve.
  

Šema postoji u nekoj "Praktici"


Ovaj prelepi pačvork stolnjak radile su majka i baka mog muža zajedno.
Dobila sam ga na dan venčanja. *   *   *   *   *   *   *

A, evo i nekoliko mojih miljea. Urađeni su pre više od decenije, šeme su uglavnom iz raznih izdanja "Praktike" Najviše uživam u heklanju u krug - lagani početak daje elan, a kako rad odmiče sve je lepši i izazovniji...Ovaj pačvork nadstolnjak urađen je u kombinaciji šivenja, veza i kukičanja
  


Trebalo je da ova dva parčenceta budu zavesica, postala su vitražica, a završiće možda kao rukavi još neke dosadne bluze...


Ovo je samo 1 deo stolnjaka, žao mi je što ga nisam završila...

Milje "Paun"

Neke od šema i uputstava možete naći na postu bloga
Krpena LUTKICA Tandrzvrk


Коментари

 1. Ovaj paun me je oduševio, zaista je lep.

  Jesu ove stvari izašle iz mode, ali kako su izašle, tako mogu i da se vrate. Ja sam ranije puno heklala, sad više ne, ali je moja ćerka veeeeliki ljubitelj ovih radova i jedino ona drži to u svojoj sobi. Nema veze što se ne slaže uz nameštaj, njoj je lepo. I ona je oduševljena ovim paunom.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. E, bas mi je drago sto i cerkica voli i ceni rucni rad, to je zaista retkost! :) Hvala Iskrice!

   Избриши
 2. Divan post. Uvek sam se divila zenama koje su isheklale ovakve stvari! I sama volim da heklam ali sa onim debljim koncima u boji i to neke manje stvarcice, i tu ima posla, a tek ovde! Prava umetnost. Odlicno si se setila za post i ja ucim moje cerke da heklaju, steta da se zaboravi. Ako ja naucim njih mozda ce i one svoje cerke i nece se zaboraviti. Paun je zaista predivan.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala puno Natashenjka! Onda neka ovaj post bude posveta svim majkama i cerkama koje vole da stvaraju zajedno! :)

   Избриши

Постави коментар

Hvala na poseti i komentarima! :-)