Od klasičnog modela do sexy suknje


Jedna klasična suknja dobila je diskretnu seksi notu.Suknjicu sam sašila odavno od materijala koji sam kupila u većoj količini, jer je zaista lep i udoban. Tkanina je neka vrsta štofa (za lagane kostime) svetlo-sive boje, sa diskretnim uspravnim, nepravilno raspoređenim prugicama, što mu daje pravi šmek, barem za moj ukus. Ja jako volim sivu boju, naročito svetlije i hladnije tonove zato što se lepo kombinuju sa jarkim bojama poput crvene (moje omiljene), ljubičaste, ružičaste i slično.

Rekoh, kupila sam veću količinu jednim delom i zbog toga što u sebi ima i malo elastina, taman toliko da prati liniju tela kada od njega sašijete uži model. Od ovog materijala prethodno sam sašila i pantalone i jesenju haljinu.

 


Suknju sam sašila po najobičnijem kroju bez pojasa, bez ušitaka, sa rajsferšlusom sa strane. Od linije kukova suknja je ravnog kroja i seže do iznad kolena.

Na donjim slikama raširila sam naknadno našiveni pojas da bi se video kroj suknje.

 
Dok je bila obična, bez pojasa, nosila sam je rado, ali povremeno, uglavnom u nekim zvaničnijim prilikama, i tek je ideja koju sam videla od već ranije pomenute kreatorke Gianny L. stvorila u mojoj glavi jedno malo savršenstvo.


Verovatno je i izbor materijala koji je Gianny L. upotrebila uticao na to da baš ovoj suknji dodam ovakav detalj - njen izbor bila je svetlo-siva žersej tkanina.


Dovoljno je, dakle, bilo sašiti samo pojas sa 6 petljica s prednje strane kroz koje se provuče pantljika za pertlanje nalik onome na korsetima, pa da i najobičnija konzervativna suknja postane jedna mala, unikatna provokacija.


Osim pojasa, kroj sam od kukova naniže suzila da bih dobila ono što se na engleskom zove "pencil skirt", t.j. tesno pripijena suknja. Ja ovaj model obožavam, a naročito mi se sviđaju suknje čija dužina dopire do sredine listova (tzv. "tea length"), koju smo gledali u brojnim američkim filmovima iz 50-ih godina XX veka.

Zadnja strana - pojas je celom dužinom, ali prišiven samo na bočnim ivicama
 
Interesantna stvar kod ovog korset detalja leži u tome što pantljiku možete promeniti. Ja sam kupila nekoliko boja uzane satenske trake, tako da mogu da ih menjam u zavisnosti od raspoloženja i kombinacije košulja, majica i bluza koje nosim sa suknjom.


Korset pertlanje i inače na ženskim odevnim predmetima provocira i golica maštu, a na ovom modelu tek elegantno nagoveštava ono divlje u svakoj ženi koje često biva skriveno pod čednošću večite klasike.


Коментари