Cvet u Talasu (nastavak)

Kao što već znate, za Dan Žena izašao je novi, 8. broj Magazina o krojenju u šivenju Anita Mei

A u novom broju, između ostalog, i nastavak priče o haljini "Cvet u Talasu".


U prethodnom izdanju časopisa moj zadatak u rubrici "Projekat" bio je da vas naučim kako da od gotovog kroja za haljinu napravite poseban šnit za šivenje našeg modela od 3 različite tkanine, koji spreda ima jednu ravnu i jednu valovitu šavnu ivicu i okovratnik spušten na ramena. U novom broju detaljno opisujemo postupak šivenja i prikazujemo još jednu varijantu iste haljine.
 

Na slici dole levo vidi se talasasta ivica haljine, na slici desno prikazana su leđa, koja su urađena od tkanina kontrastnih boja (bordo trevira, i tanak pamuk u svetlo ružičastoj nijansi).


Na donjim slikama u prvom planu je lep, spušteni okovratnik, koji obavija ramena. Sašiven je od bordo trevire spreda i roze pamuka na leđima.


Mašna na okovratniku, koja lepo skriva kopčanje na njemu, takođe je sašivena od dve različite boje i postavljena kontra u odnosu na leđne delove. *        *        *


 U najnovijem broju našeg Magazina možete pročitati i kako da prišijete korpe starog grudnjaka za haljinu da biste izbegli nošenje brushaltera čije bretele bi se videle zbog otvorenosti vratnog izreza.


  Sem ovih dveju rubrika, naravno, preporučujem da detaljno pogledate Galerije, u kojima ćete naći i nekoliko inspiracija za šivenje; pročitajte priču o teksasu (denim); pogledajte šta kreiraju azijski kreatori; uživajte u Odmoru 3+1 - bašta, recept i preporuka za neobično lep film.
Obratite pažnju na specijalne goste kreativce iz Bugarske koji se bave izradom predmeta od keramike. A posebno želim da istaknem prvo gostovanje naše drage blogerke i kreatorke Nataše Biočanin. Rubrika Gost Kreator donosi priču o tome čime se bavi i kako je postala to što jeste.


 Za kraj, evo i par fotografija i iz mog "foto-studija" :)

Коментари